top of page

Turkey Tail, de meest onderzochte medicinale Mushroom


Turkey Tail


Turkey Tail  is de best en meest onderzochte medicinale paddenstoel. De naam Turkey Tail komt van het kleurrijke, overlappende waaierachtige uiterlijk van deze paddenstoel. Hij lijkt op de staart van een kalkoen. Deze paddenstoel heeft geen steel, maar groeit uit de boom omhoog in een golfachtige structuur. Ze zijn supermooi om te zien!


Turkey Tail mushrooms zijn een voedzaam en hoogwaardige superfood, rijk aan heilzame antioxidanten, polyfenolen, polysachariden, triterpenes, prebiotica en bèta glucanen.

Antioxidanten bestrijden schadelijke vrije radicalen en oxidatieve stress, die zijn gekoppeld aan de ontwikkeling en verspreiding van kanker. Vrije radicalen bouwen zich op in het lichaam en kunnen leiden tot chronische ontstekingen, chronische ziekte en vroegtijdige veroudering.


Polyfenolen beschermen de cellen tegen schade en bestrijden ook vrije radicalen. Bèta-glucanen werken samen met immuuncellen om de immuunfunctie te versterken, reguleren het immuunsysteem en verminderen ontstekingsreacties in het lichaam en werken antiviraal.

 

Triterpenes beschermen tegen kanker, werken ontstekingsremmend, antiviraal en antibacterieel en bevorderen wondheling.

 

Turkey tail mushrooms zijn tevens een rijke bron van vitaminen en mineralen.

waaronder:

B-complex vitaminen

Calcium

Kalium

Magnesium

Vitamine D

Aminozuren

Riboflavine

Thiamine 

 

 Onderzoek toont aan dat Turkey Tail mushrooms kunnen helpen bij:


·       Vertraging van het verouderingsproces

·       Ondersteuning van de gezondheid van de darmen (werkt als een prebiotica)

·       Het bestrijden van oxidatieve stress

·       Het voorkomen en bestrijden van kanker

·       Bestrijden van ontstekingen

·       Ondersteunen van het immuunsysteem

·       Ondersteuning bij hepatitis en ME en chronische moeheid

 


 


 

 **RESEARCH STUDIES

Single Agent Polysaccharopeptide Delays Metastases and Improves Survival in Naturally Occurring Hemangiosarcoma

Immune Modulation From Five Major Mushrooms: Application to Integrative Oncology

A Critical Review on Health Promoting Benefits of Edible Mushrooms through Gut Microbiota

Medicinal mushrooms as an attractive new source of natural compounds for future cancer therapy

 


 

De voordelen van Turkey Tail Mushrooms voor honden en katten.


(Wat onderzoek ons vertelt over de eigenschappen van Turkey Tail Mushrooms) **zie research sudies

 

In de Chinese geneeskunde worden Turkey Tail mushrooms al duizenden jaren gebruikt. In de traditionele Chinese geneeskunde worden ze Yunhi genoemd. Decennialang onderzoek in Oost-Europa heeft het potentieel van medicinale paddenstoelen voor de gezondheid aangetoond en meer recentelijk zijn we getuige van een groeiend aantal getoetste onderzoeken van de internationale wetenschappelijke gemeenschap.

 

1. Turkey Tail Mushrooms en kanker

Nu zoveel van onze geliefde dieren tegenwoordig de diagnose kanker krijgen, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheidsvoordeel. Dus wat is de beste paddenstoel om kanker bij honden te bestrijden of te voorkomen?

 

Turkey tail extract is een goedgekeurde natuurlijke therapie die sinds 1980 in Japan wordt gebruikt naast conventionele behandelingen tegen kanker. Twee van de belangrijkste kankerbestrijdende bestanddelen van de Turkey Tail mushroom zijn bèta-glucanen, polysachariden genaamd. De meest geliefde zijn Polysacharide-K (PSK) en Polysacharide-Peptide (PSP).


Recente onderzoeken wijzen op de veelbelovende eigenschappen van de  PSP en PSK. Zo blijken de polysachariden een positief effect te hebben bij behandeling van darmkanker, borstkanker, maagkanker en longkanker.


Deze stoffen hebben daarnaast nog meer veelbelovende eigenschappen die het immuunsysteem kunnen verbeteren en ondersteuning kunnen bieden bij virus gerelateerde problemen zoals griep, herpes en verkoudheid. Tevens is Turkey Tail effectief gebleken bij infecties met stafylokokken bacteriën.

 

PSP kan namelijk de monocyten verhogen, dit is een type witte bloedcellen dat infecties kan bestrijden. PSK stimuleert dan weer de dendritische cellen en macrofagen, wat het lichaam kan helpen beschermen tegen schadelijke stoffen, bacteriën en in potentie zelfs kanker.

 

PSP werkt door het immuunsysteem van het lichaam te stimuleren om "oncovirussen" (tumorvirussen) aan te vallen. PSK-extract stimuleert ook het immuunsysteem om een aantal kankerverwekkende mechanismen in het lichaam te helpen remmen.

 

Deze polysachariden zijn zelfs zo krachtig dat onderzoekers die bestudeerden hoe ze honden met agressief hemangiosarcoom helpen, ontdekten dat ze antitumor- en overlevingseffecten hebben die vergelijkbaar zijn met die van conventionele chemotherapie.

 

De langst gemelde overlevingstijd van honden met deze ziekte die geen reguliere behandeling kregen was 86 dagen. Er waren echter honden in deze studie die meer dan een jaar leefden zonder andere behandeling dan alleen de Turkey Tail mushroom. Dat alleen al spreekt boekdelen over de kanker remmend eigenschappen van de Turkey Tail mushrooms.

 

Triterpenes in Turkey Tail mushrooms, gebruikt voor hun ontstekingsremmende, pijnstillende, koortswerende en lever beschermende eigenschappen, blijken ook chemopreventieve en chemotherapeutische eigenschappen te hebben.

 

 

 2. Rijk aan antioxidanten

Al onze huisdieren hebben te maken met vrije radicalen. Ze zijn afkomstig van normale essentiële stofwisselingsprocessen in het lichaam, zoals veroudering of van externe bronnen zoals blootstelling aan röntgenstraling, sigarettenrook, verontreinigende stoffen in de lucht en water, chemicaliën, stress, bewerkt voedsel en reguliere medicijnen.

 

Deze vrije radicalen veroorzaken oxidatieve stress als ze niet onder controle worden gehouden door antioxidanten. Oxidatieve stress kan het verouderingsproces versnellen en bijdragen tot de ontwikkeling van een aantal verschillende gezondheidsaandoeningen.

 

Antioxidanten werken op celniveau om vrije radicalen te neutraliseren of te verwijderen door een elektron af te staan. Het neutraliserende effect van antioxidanten helpt het lichaam te beschermen tegen die schadelijke oxidatieve stress.

 

Turkey tail mushrooms bevatten veel antioxidanten, waaronder fenolen en flavonoïden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat er meer dan 35 verschillende fenolische verbindingen zijn in het extract van Turkey Tail paddenstoelen!

 

 

3. Reguleren van het immuunsysteem

Turkey tail mushrooms zijn krachtige immuun modulators. Dit betekent dat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij het reguleren van het immuunsysteem van je dier.

 

Immuun modulators kunnen het immuunsysteem stimuleren of remmen (wat het lichaam op dat moment nodig heeft) en kunnen het lichaam helpen kanker, infecties of andere ziekten te bestrijden. Het gaat bij ziekte om veel meer dan het stimuleren van de immuniteit. Het gaat erom de verhouding tussen de verschillende immuuncellen weer in evenwicht te brengen, zodat het immuunsysteem correct kan functioneren en reageren.

 

Als je hond bijvoorbeeld een infectie heeft, kan het boosten van de immuniteit helpen bij het bestrijden van de bacterie die tot zijn verzwakte toestand heeft geleid. Dat is goed. Als je hond echter een auto-immuunziekte heeft (zoals allergieën, de ziekte van Cushing, hypothyreoïdie, artritis enz.), dan heeft zijn immuunsysteem de neiging tot overreactie, dus wil je het tot rust brengen en afremmen. Uit onderzoek blijkt dat Turkey Tail mushrooms uitstekende eigenschappen hebben als het gaat om het reguleren van het immuunsysteem, het handhaven van homeostase en het herstellen van een gezonde immuun functie.

 

4. Helpt de darmen te beschermen

Turkey tail mushrooms zijn prebiotica. Dat betekent dat ze de probiotica voeden die de vermenigvuldiging van vriendelijke bacteriën in de darmen van je dier helpen bevorderen. Als je probiotica niet voedt met prebiotica, gaan de bacteriestammen dood.

 

En aangezien het grootste deel van het immuunsysteem van je hond (en van jezelf) de darm als thuisbasis heeft, moeten we die gezond bevorderen om het vermogen te vergroten om schadelijke bacteriën en virussen die problemen kunnen veroorzaken te bestrijden.

 

 Comments


animal healing

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Het laatse nieuws direct in je mailbox

Thanks for submitting!

bottom of page