top of page

Onze producten

Kies het meest effectieve middel op basis van thermische eigenschappen

Mensen en dieren zijn unieke individuen met een uniek ecosysteem en een uniek energetisch systeem. Volgens de TCM hebben mensen, dieren en planten en voeding hun eigen thermische eigenschappen. (Yin & Yang)

 

Canine Herbal Energetics kijkt niet alleen naar de werking van kruiden. Het is een holistische vorm van kruidenleer. Bij de allopathische vorm kijkt men naar de klacht/symptomen en wordt er een middel gekozen op basis van de werking van het kruid, om de symptomen te bestrijden. Ik zie dit eigenlijk hetzelfde als hoe medicatie wordt gekozen om symptomen te bestrijden, alleen nu wordt gekozen om medicatie te vervangen door natuurlijke middelen. 

 

Bij Canine Herbal Energetics kijken we niet alleen naar de symptomen, we kijken ook naar de energetische en thermische eigenschappen van de hond en de thermische en energetische eigenschappen van het middel, om het meest effectieve effect te bereiken.

Ieder (voedings)middel of kruid heeft ook zijn eigen energetische en thermische eigenschappen. Zo kan het zijn dat bij de ene hond Kurkuma aanslaat om ontstekingen op te lossen, terwijl een ander die ervaring misschien niet heeft en zegt: Het heeft bij mijn hond niet geholpen. Misschien werd de klacht zelfs wel erger. 

Zomaar een middel of kruid kiezen op basis van werking kan dus leiden tot teleurstellingen. Natuurlijke middelen werken altijd (positief of negatief), maar moeten gekozen worden op de energie die past bij het unieke individu. "Warme dieren" hebben andere middelen nodig dan "koude dieren". Zo zijn er ook warme en koude aandoeningen die verschillend worden behandelend. 

Een warme hond met een warme aandoening zal als ontstekingsremmer niet kiezen voor Kurkuma. Kurkuma is namelijk een kruid met verwarmende eigenschappen. Deze warme hond zal veel beter reageren op een verkoelend middel met een ontstekingsremmende werking en heeft verkoelend voedsel nodig. Wij proberen bij al onze producten de thermische eigenschappen te vernoemen. Deze vind je onder het kopje "Energetics".

bottom of page