top of page

Ydolo Healthy & Pure Semi Moist hondenvoer

Bijgewerkt op: 5 jul.Eindelijk een echt gezonde en natuurlijke, semi moist brok gevonden!


Ik ben een voorstander van het voeren van vers vlees voor honden. In mijn gratis E-Book  “Van vulling naar voeding voor je hond”, lees je alle waaroms en leer ik je hoe je ingrediënten leest. Vers vlees past nu eenmaal het best bij het oorspronkelijk voedingspatroon van de hond en hoort daarom het hoofdvoedsel van een hond te zijn. Voor extra vitaminen en mineralen kun je de vers-vlees maaltijd aanvullen met foodtoppers; mixen van groenten, kruiden en superfoods en evt. bottenbuillon.

 

Het probleem met commerciële brokken is niet alleen het bedroevend lage vleespercentage, maar ook dat er veel voedingsstoffen verloren gaan tijdens het bewerkingsproces.


Daarnaast bevatten veel commerciële merken dierlijk bijproduct, dat je absoluut moet vermijden!


 

Hieronder geef ik een lijst met ingrediënten die vaak worden gebruikt in de samenstellingen van commerciële brokken die niet passen bij het spijsverteringssysteem van een hond.


GRAAN

Granen behoren niet tot het dieet van de hond. Hun maag is van nature erg zuur om vlees te verteren en zoveel mogelijk slechte bacteriën te kunnen doden. Als een hond vaak en langdurig granen, maïs en rijst eet, dan wordt het maagzuur minder zuur. Zo krijgen bacteriën steeds meer de kans om infecties te veroorzaken. We zien dat terug in steeds meer ontstekings-gerelateerde aandoeningen bij honden. Granen verstoren de spijsvertering en vertragen de uitscheiding van afvalstoffen. Dit leidt vaak tot problemen zoals; slappe stoelgang, haaruitval, doffe en kleverige vacht en overgewicht.

 

VLEESMEEL en VISMEEL

Hier kan ik kort over zijn: Vleesmeel en vismeel hebben niks meer te maken met vlees en vis. Het bevat absoluut geen voedingswaarde meer.

 

ERWTEN

Peulvruchten bevatten zogenoemde anti-nutriënten. Dit zijn slimme stofjes die in de plant zitten, waarmee ze zich kan beschermen tegen plagen van insecten of het aanvreten van ongedierte. De antinutriënten die in peulvruchten zitten zijn Lectine, Saponine en Fytinezuur.  Deze stoffen hebben allemaal negatieve effecten op de spijsvertering, als de hond er te veel van binnenkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van laaggradige ontstekingen, aan het belemmeren van opname van voedzame mineralen, etc.

 

GLYCERINE

Is in de EU toegestaan als additief in voeding. Het zou volkomen veilig zijn, maar studies laten iets anders zien. Glycerine heeft een aantal negatieve effecten die schadelijk kunnen zijn voor honden, zoals diarree, braken, buikpijn of uitdroging (glycerine bindt vocht). Ook kan een intolerantie of allergie optreden als de hond gevoelig reageert op glycerine. Dit kan leiden tot huiduitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsmoeilijkheden.

 

AARDAPPELEN

In kleine hoeveelheden geven aardappelen geen problemen, maar in de meeste samenstellingen van commerciële brokken zien we vaak dat aardappelen het hoofdingrediënt vormen en er nog maar heel weinig vlees in de samenstelling zit. Aardappelen worden dan gebruikt als goedkoop vulmiddel om een goedkope brok te produceren met een veel te laag vleespercentage.

 

BIETENPULP

Ook hier zien we weer het probleem met de hoeveelheden die in de meeste commerciële merken worden gebruikt. Te veel bietenpulp werkt laxerend en zorgt ervoor dat voeding te snel door de darmen gaat, waardoor de opname van andere voedingsstoffen in het gedrang komt.


BHA / BHT

Dit zijn chemische conserveringsmiddelen die giftig zijn voor een hond!

 

ZUIVELPRODUCTEN

Honden maken nauwelijks tot geen lactose aan in de darmen, dus zuivelproducten van de koe zijn niet geschikt voor honden.

 

SOJA

De meeste soja is genetisch gemanipuleerd. Non-GMO soja is eigenlijk niet meer te vinden. Daarnaast is de sojaboon ook weer een peulvrucht en kunnen deze ontstekingen in de hand werken.

 

KUNSTMATIGE KLEUR- EN SMAAKSTOFFEN

Spreekt voor zich.

 

KUNSTMATIGE CONSERVEERMIDDELEN

Spreekt voor zich.

 

VULSTOFFEN

Spreekt voor zich.

 

MSG

Een smaakversterker die een verslavend effect kan hebben. Het kan het signaal verstoren dat normaal gesproken naar de hersenen gaat, wanneer een hond genoeg heeft gegeten en verzadigd is. Het signaal van verzadiging komt dan niet meer binnen in de hersenen en de hond gaat zich overeten.

 

GIST

Kan leiden tot een overmatige groei van schimmels en gisten in de darmen, dat gist- en schimmelinfecties kan veroorzaken. Het kan jeuk, allergieën, huidklachten en ontstekingen uitlokken.


 

En dan nu het goede nieuws!!!!


In de Ydolo Healthy & Pure Semi Moist broken vind je enkel natuurlijke en verse ingrediënten. Deze brokken zijn absoluut vrij van alle bovengenoemde stoffen. Ze bevatten 100% natuurlijke en verse ingrediënten van zuivere afkomst.Uniek vervaardigingsproces van de brokken

Ydolo gebruikt  alleen Vers Vlees en/of Verse Vis. Dit mengen ze met alle overige ingrediënten en vervolgens koken ze dit heel langzaam in eigen sappen op een lage temperatuur van max 78°C. Net zoals we thuis zouden koken in de slowcooker.

Op deze manier blijven meer vitamines, mineralen en een maximale smaak behouden en de structuur van de eiwitten blijft intact.


SEMI MOIST = HALF VOCHTIG

In de Ydolo brokjes zit nog dubbel zoveel vocht (18%), wat het originele vleessap is. Dit is waar de “SEMI MOIST” dus vandaan komt. Dit heeft verschillende voordelen.

  • Veel smaakvollere brokjes

  • Extra vocht inname = beter voor de nieren

  • Makkelijker te kauwen

  • Minder stoelgang

  • Natuurlijkere vertering


Vooral hier word ik erg blij van, want de problemen die droge brokken kunnen geven voor de pancreas worden vaak niet in verband gebracht met droogvoer. Droge brokken zijn een zware belasting voor de pancreas, omdat deze meer spijsverteringsenzymen moet aanmaken dan bij het verteren van natvoer. Semi Moist is dus niet alleen minder belastend voor de nieren, maar ook minder belastend voor de pancreas.


 

Conclusie en Samenvatting

Ydolo Healthy & Pure Semi Moist brokken zijn een goed alternatief voor vers vlees of een goede aanvulling naast vers vlees. Zeker nu de vakantietijd weer voor de deur staat, krijg ik vaak de vraag van klanten: Onze hond gaat mee op vakantie, maar ik kan geen vers vlees mee nemen. Heb jij een goed alternatief?
Ik ben ontzettend blij om weer een gezond alternatief te kunnen bieden met Ydolo Healthy & Pure! In de webshop vind je de 5 varianten. Vijf overheerlijke recepten voor jouw harige vriendje. Zoals jullie weten kijk ik ook naar de thermische waarde van de samenstellingen volgens de TC(V)M. Of de samenstelling verkoelend of verwarmend is. In de beschrijving bij de producten staat dit vermeld. Wanneer je hond bij mij getest is dan weet je of je hond verkoelend of verwarmend voedsel nodig heeft.


Wanneer je hond niet bij mij getest is en je dus niet weet of jouw hond een koude of warme aanleg heeft, of een koude of warme aandoening heeft. Kies dan voor een neutrale samenstelling qua thermische waarde/energetics.


Je mag natuurlijk altijd contact opnemen voor advies over de best passende variant voor jouw hond.


Op de productpagina kun je tevens de gratis product catalogus downloaden van Ydolo. Naast de Semi Moist brokken, zal ik binnenkort ook de overheerlijke snacks en bottenbouillons van Ydolo in het assortiment gaan opnemen. Daar volgt zo snel mogelijk meer over!!


Gezonde HarteGroet,

MariëllaKomentarze


animal healing

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Het laatse nieuws direct in je mailbox

Thanks for submitting!

bottom of page