top of page

Mijn missie is dat iedere hond kan floreren en bloeien!

Je bent hier op de juiste plaats, wanneer jij je hond de allerbeste kwaliteit van leven wilt geven!

Er is een andere manier dan regulier geadviseerd wordt, om je hond een gezond en vitaal leven te laten leven. Om honden die ziek zijn te helpen zich weer goed te laten voelen. Ik ben Mariëlla Alberts en ik werk met honden via een holistische gezondheidsbenadering. 

Hoe ben ik hiertoe gekomen? Om eerlijk te zijn ben ik door schade en schande wijs geworden... doordat ik zelf dieren heb verloren die volgens de dierenarts niet meer te redden waren en enkel nog medicatie kregen, meer opties waren er niet......

Of toch wel? Als er zoveel mensen zijn die gezond blijven of weer genezen via holistische therapieën dan moet dat toch zeker ook voor dieren mogelijk zijn! 

Mariëlla Alberts

Conventioneel/Regulier VS Holistisch/Alternatief

Als kind had ik al een grote liefde voor dieren en wilde ik graag dierenarts worden. Tot ik er achter kwam dat je dan ook dieren moet opereren of misschien wel over het einde van hun leven moet beslissen. Waarschijnlijk had ik toen al onbewust een heel ander idee over heling en geneeskunde dan regulier wordt toegepast. De droom om dierenarts te worden zette ik maar uit m’n hoofd. Dit was niet de manier waarop ik dieren wilde helpen.

Doordat ik in mijn jonge jaren te maken kreeg met gezondheidshobbels op mijn pad, verdiep ik me al van jongs af aan in holistische therapieën. In de conventionele geneeskunde was mij gezegd dat ik er maar mee moest leren leven. In de alternatieve geneeskunde vond ik de antwoorden en herstelde ik volledig. Later herhaalde zich dit proces bij mijn oudste kind. Wederom geen oplossingen voor zijn gezondheidsklachten in de conventionele geneeskunde, maar holistisch bekeken waren er zeker verklaringen voor zijn gezondheidsklachten en ook oplossingen.

Mijn Levenslessen & Dog Teachers

Mijn eerste hond was Samojeed Bunny. Ze kwam in mijn leven toen ik 10 jaar oud was. In 1985 was er voor mensen nauwelijks toegang tot informatie over holistische geneeskunde, laat staan voor dieren.... Bunny kreeg diabetes toen ze 7 jaar was en na een jaar insuline spuiten was haar lichaam op en overleed ze. Op mijn 18de jaar haalde ik Siberische Husky Larsky uit het asiel. Hij was 1 jaar oud en had al 2 eigenaren gehad. Hij kreeg plotseling longklachten en hartklachten toen hij 10 was. De dierenarts kon geen verklaring vinden. Met prednison gingen we naar huis. Larsky kreeg een opleving van enkele weken en stierf heel plotseling. Zijn longen liepen vol met vocht door de prednison en zijn hart kon dit niet verwerken. Larskey is waarschijnlijk overleden aan een acute hartstilstand.....

Inmiddels was ook Igor al een jaartje bij ons. Igor kwam als pup en Larsky heeft Igor, als het ware, opgevoed. Ook in het jaar 2000 volgde ik nog keurig de adviezen van de dierenarts. Iedere dag dezelfde brokken, 4 keer per jaar chemisch ontwormen en chemische anti-vlooien middelen en natuurlijk ging ik ieder jaar keurig voor zijn jaarlijkse check en vaccinaties. Igor was gelukkig een taaie vuilnisbak, maar het noodlot sloeg toe toen hij 14 jaar oud was. Diagnose kanker met een levensverwachting van 6 maanden als ik chemo zou doen.

Ik was toen al werkzaam als holistisch therapeut voor mensen. Ik kon het ontstaan van ziekten in een holistisch perspectief plaatsen en wist dat chemo niet de oplossing was. Dan zou Igor zeker over 6 maanden dood zijn. Ik begon met toepassen van de holistische principes die ik bij mensen toepaste. De uitkomst: Igor heeft nog bijna 4 jaar een geweldige kwaliteit van leven gehad! Zonder enige vorm van chemische medicatie en toen het echt op was, heb ik hem zelf kunnen begeleiden naar en tijdens zijn overgang. Hij heeft zelf op 29 januari 2018, in alle rust, thuis zijn laatste adem uitgeblazen.

IGOR 9 okt. 2000 – 29 jan. 2018
 

“Energy can not be created or destroyed. It can only be changed from one form to another.”
-Albert Einstein-
Mirsa en Romy.jpg

More Dog Teachers: Mirsa & Romy

In 2018 (na het overlijden van Igor) heb ik een jaar lang gratis mijn diensten aangeboden aan diversen rescue-organisaties. Op die manier heb ik enorm veel ervaring kunnen opdoen en zo kwam eigenlijk de verschuiving in mijn praktijk dat ik steeds meer dieren ging behandelen. Mijn man had te kennen gegeven: Nee, we gaan geen hond meer nemen, want als die hond weer 18 jaar gaat worden dan zitten we tot ons 60ste jaar vast aan een hond. Maar gelukkig kroop bij hem ook het bloed waar het niet gaan kan en zo kwam in september 2018 Mirsa bij ons wonen. Mirsa is een ex-straathond (Kangal) uit Turkije die in een vreselijke conditie werd gevonden. Toen ze bij ons kwam, was ze nog lang niet hersteld van haar fysieke en emotionele trauma’s. Dankzij de behandelingen die ik haar zelf kon geven, is ze nu een prachtige, stabiele en super-lieve hond!

 

Een jaar later adopteerde we een tweede hond, Romy uit Roemenië. Ze heeft een blijvende blessure aan haar achterpoot, maar kan dankzij de ondersteunde middelen en behandelingen, pijnvrij door het leven. 

Helaas is Mirsa op 5 juni 2023 overleden. Ik ben dankbaar dat ik haar, ondanks haar chronische aandoeningen, nog 5 prachtige bonusjaren heb kunnen geven. Mirsa's Wisdom heeft mij de afgelopen jaren zoveel geleerd. Haar natuurlijke wijsheid zal voortleven in mijn werk.

Pasha heeft nu haar stokje overgenomen. Hij is een prachtige, jonge Kangal reu, nog vol op in ontwikkeling.

2020 Hèt jaar van de definitieve shift van humaan naar veterinair

Na 10 jaar intensieve studie en holistisch begeleiden van mensen komt er een kink in de kabel. Door de maatregelen van de coronacrisis wordt mijn praktijk gesloten. Ik mag geen mensen meer ontvangen en heb plotseling 2 kinderen thuis die online les moeten volgen. Van de nood maak ik een deugd. Achter de schermen werk ik inmiddels al 2 jaar met dieren en heb ik al veel ervaring opgedaan. Al mijn humane studies zet ik, tijdens de sluiting van mijn praktijk, om in hoe ik dit kan toepassen bij dieren. Samen met mijn kinderen ga ik "back to school". 

In Nederland is er helaas weinig onderwijs te vinden, waar ik iets nieuws kan leren. In Amerika des te meer! Lang leve het internet! Ik ging in de leer bij Dr. Peter Dobias, Dr. Judy Morgan, Dr. Julie Ann Lee, Dr. Kathie Woodly en Dr. Odette Suter. Allemaal conventionele dierenartsen die teleurgesteld waren, over wat er hun was geleerd in Vetschool. Ze zagen dieren dood gaan op de medicatie die ze moesten voorschrijven volgens protocol. Ze gingen zich verdiepen in holistic medicine, leverde hun titel als dierenarts in, omdat ze werken vanuit hun hart: dieren een betere kwaliteit van leven geven en echt willen genezen!

Een compleet concept door verbinding van diverse tools

Door mijn kennis en ervaring op het gebied van gezondheid (zowel voor mens als dier), energietechnieken, traumaheling, voeding, voedingssupplementen, kruiden, aromatherapie, homeopathie, bloesemtherapie en andere ondersteunende middelen, ben ik in staat om dieren met uiteenlopende klachten te begeleiden op hun pad naar gezondheid en emotioneel welbevinden.

 

Iedere hulpvraag is anders en voor mij een uitdaging om je hond te begeleiden naar optimale gezondheid.  In de afgelopen jaren heb ik al mijn humane kennis omgezet, in hoe ik die kan toepassen op dieren. In principe kun je met bioresonantie ieder dier behandelen, maar omdat ik de meeste kennis heb van honden, qua voeding, gezondheid en gedrag, heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van honden.

20210814_203916.jpg

Het verschil tussen dierenarts en diertherapeut

Veel mensen vragen me wat het verschil is tussen een dierenarts en een holistisch diertherapeut. Het grote verschil is de scholing en denkwijze. Een dierenarts heeft reguliere diergeneeskunde gestudeerd. Dat houdt in dat een dierarts opgeleid is om ziekte en aandoeningen met reguliere, chemische medicatie te behandelen. De onderzoeken om tot een diagnose te komen gebeuren d.m.v bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek. Verder heeft een dierenarts beschikking over diverse medische apparatuur, zoals echografie, röntgenfoto's, scan-apparatuur, endoscopie enz. en voert een dierarts operatieve ingrepen uit. Een dierenarts leert voornamelijk hoe symptomen zo snel mogelijk verlicht kunnen worden, zonder echt op zoek te gaan naar de oorzaak van de symptomen. In zijn toolbox heeft een dierenarts dus alleen beschikking over chemische medicatie en operatief ingrijpen.

Een holistisch diertherapeut kan zich scholen in diverse holistische modaliteiten. Bijvoorbeeld kruidengeneeskunde, gemmotherapie, homeopathie, acupunctuur, bioresonantietherapie, voedingsleer, gedragstherapie en vele energetische technieken. Alle holistische modaliteiten zien het lichaam als één geheel. De term holisme komt van het woord ‘holos’ wat ‘het geheel’ betekent. Bij een holistische therapie gaan we uit van 3 lagen: fysiek, energetisch en emotioneel/spiritueel. We onderzoeken al deze lagen, om de oorzaak van een probleem op te sporen en vervolgens richten we ons op een aanpak vanuit diverse invalshoeken, om zo een dieper en beter herstel te verkrijgen.

Een holistisch diertherapeut gebruikt de symptomen als leidraad, maar zal de oorzaak van de symptomen willen achterhalen. Dat denken past veel meer bij mij, want ik wil altijd weten: Waarom gebeurt dit? Waar komt dit vandaan en hoe kunnen we dit oplossen? Soms is het nodig om eerst symptomen te verlichten, maar daarnaast moet de oorzaak worden opgelost, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer zijn werk kan gaan doen. Alleen dan kan het lichaam zijn balans weer herstellen en zullen symptomen niet meer terugkeren. 

Een holistisch diertherapeut stelt geen diagnose. Vanuit holistisch denken kun je niet zeggen: Deze hond heeft een nieraandoening. Wanneer er in de nieren iets niet goed gaat, verlopen er op vele andere plaatsen in het lichaam processen ook niet goed. Misschien is de nieraandoening niet de primaire aandoening, maar is de verminderde nierfunctie een symptoom van een ander gestagneerd proces elders in het lichaam. Het lichaam moet dus altijd als één geheel worden behandeld, waarbij je kijkt naar alle systemen, organen en processen in het lichaam. Daarnaast heeft ieder mens, dier en plant een uniek ecosysteem wat volledig in balans hoort te zijn. Het unieke ecosysteem is de basis voor een optimale gezondheid.

"Until one has loved an animal, a part of one soul remains unawakened."

Anatole France

Mijn Toolbox, gevolgde opleidingen en cursussen

2012 – Voedingsdeskundige HBO

2013 – Aromatherapeut

2014 – Evocircadian Coach

2015 – Asyra/Qest4 Bioresonantie Specialist

2016 – Medische Basiskennis en Scenar Therapist

2017 – Angel Healing, Crystal Healing, Chakra Healing

2017 – The Art of Energy Healing

2018 – Reiki Level 1, 2 en Master/Teacher Level

2018 – Gecertificeerd EFT Therapeut

2018 – Energetisch Diertherapeut Basisopleiding

2018 – Energetische Diertherapeut Specialisatie

2019 – Lori Spagna Animal Communication & Telepathie Cursus

2019 – Inside the dogs mind Cursus

2019 – Canine Communication Cursus

2019 – PUBLICATIE BOEK ZIELSFREQUENTIES, JOUW ORIGINELE BLAUWDRUK

2020 - Homeopathie voor Dieren - Sorag Academie

2020 - Canine Nutrition Diploma 

2021 - Health & Longevity School for Dogs - Dr. Peter Dobias

2021 - Diarrhea, IBS & Leaky Gut Syndrome - Dr. Peter Dobias

2021 - Drug Free Solutions for Allergies - Dr. Peter Dobias

2021 - The Gut-Brain Axis - Dr. Zach Bush

2021 - Understanding the Microbioom - Julie Ann Lee DCH

2022 - Going Holistic with Dr. Dee Blanco

2022 - Homeopathy for Pet Emergencies - Dr. Dee Blanco

2022 - Vaccin Alternatives - Dr. Will Falconer

2022 - Veterinary Homeopathy - Dr. Richard Pitcairn

2022 - Understanding Labwork - Dr. Judy Morgan

2022 - Yin & Yang Nutrition for Dogs - Dr. Judy Morgan

2022 - Canine Herbalism - Rita Hogan

2022 - The Energetics of Dogs - Rita Hogan

2023 - Microbioom & Gut Health - Dr. Katie Woodly

bottom of page